Учешће српског тима на тренингу у Бечу

Од 6. до 9. јуна 2024. године, у Бечу је одржан Међународни тренинг за етичко хаковање, у организацији Cyber Security Austria и TU Wien Cybersecurity Centra. Са више од 100 учесника из различитих делова Европе, овај догађај представља један од најзначајнијих у области едукације младих стручњака из сајбер безбедности. Овај тренинг је део припрема за надолазећи European Cyber Security Challenge (ECSC) 2024, који ће се одржати у октобру у Торину, Италија.

Српски тим, који је учествовао и претходне године, био је један од десет националних тимова, уз додатак тима Европе који се припрема за светско првенство. Током три дана, учесници су имали прилику да прошире своја знања и вештине кроз серију предавања и радионица, укључујући предавања о криптографском начину размишљања, „Cyberspace security“, „OT threat hunting“ и „Heap exploitation“.

Овај догађај је поново потврдио значај међународне сарадње и образовања у области сајбер сигурности, пружајући важну платформу за међусобно повезивање и размену знања између учесника. Захваљујемо организаторима на пружању ове изузетне могућности да наш тим учествује и доприноси својим искуством и знањем на тако значајном међународном догађају.