Други тренинг националног тима и такмичење са тимом Европе

Други по реду тренинг националног тима Србије одржан је 7. и 8. септембра у просторијама Националног ЦЕРТ-а, РАТЕЛ-а, као део припрема за Европско такмичење у сајбер безбедности (ECSC – European Cyber Security Challenge), које ће се одржати у октобру у Торину, Италија. Циљ овог тренинга био је такмичење са тимом Европе, где су 33 земље учеснице ECSC-а и европски тим који ће представљати Европу на Интернационалном такмичењу у сајбер безбедности (ICC – International Cybersecurity Challenge), наступиле свака за себе.

Првог дана тренинга одржано је Jeopardy такмичење у ком је национални тим Србије заузео 12. место од укупно 34 екипе. Целокупне резултате овог дана такмичења можете погледати на следећем линку: линк ка пуној табели.

Другог дана, одржано је Attack-Defense такмичење, где је тим Србије остварио изванредан успех освојивши 6. место. Овај резултат представља велики успех у овом припремном периоду и показује да је тим у одличној форми за финалне припреме пред ECSC 2024.

Целокупна табела резултата за Attack-Defense такмичење је доступна на следећем линку: линк ка целој табели.

Захваљујемо се Националном ЦЕРТ-у на подршци у организацији овог тренинга и на помоћи у припреми нашег тима за изазове који следе.